Kako spreciti vene u trudnoci

Mnoge zene u trudnoći počinju da pate od prosirenih vena. Zasto se bas u trudnoći pojavljuju prosirene vene i kako sprečiti nastanak proširenih vena u trudnoći?

Pojava Prosirenih vena u trudnoci

Morate znati da veliki procenat, cak do 40 posto trudnica suočava se tokom trudnoće sa proširenim venama. Uzroci koji proirokuju nastanak bolnih vena su: telesna težina koja se povećava tokom trudnoće i samim tim pritisak na vene je povećan, genetika – ako je vaša majka imala probleme sa venama tokom trudnoće velike su šanse da i vi imate taj problem, pritisak u stomaku je povećan i on uzrokuje otežanu cirkulaciju kao i širenje vena, hormon progesteron čiji je nivo tokom trudnoće povišen slabi zidove vena..

Sprečavanje nastanka proširenih vena kod trudnice

Pridrzavajte se jasnih upustava da bi poboljsali sanse i spriječili pojavu proširenih vena. Bavite se umjerenom fizičkom aktivnosti. Setnja je preporučljiva, ali izbjegavajte vožnju bicikla. Samom fizičkom aktivnosti trebali bi regulisati telesnu tezinu koju bi trebali drzati na normalnom nivou jer prekomerna telesna tezina kao sto smo rekli pogoduje nastanku prosirenih vena, kako u trudnoći tako i kod ostalih. Izbjegavajte dugo stajanje u mestu i nemojte sediti prekrstenih nogu. Kada god mozete ili lezite ili se krecite. Koristite kompresivne čarape za vene koje mozete kupiti u apotekama.

One thought on “Kako spreciti vene u trudnoci

Comments are closed.