Laserska operacija proširenih vena nogu

Laserska operacija proširenih vena nogu je operacija koja se radi pod dejstvom lokalne anestezije. Po cemu se razlikuje laserska operacija prosirenih vena nogu od klasične operacije? Kod laserke operacije se ne koristi opsta anestezija, dalje nema oziljaka koji ostaju nakon klasicne operacije..

Za razliku od klasične operacije kod laserske je mogučnost povratka proširenih vena manja, ali ipak ni tada nije iskljuceno to da vam se ponovo vrate prosirene vene. Govori se o brojci oko pet odsto, ali ciframa svako moze manipulisati i ne bi im trebali previse vjerovati.

Kako funkcioniše i na koji način se vrši laserska operacija proširenih vena?

Laserrkska sonda se milimetarski tačno ubacuje u prosirenu venu, zatim se ta ista vena vazduhom zatvara .

Prije operativnog postupka potrebno je odraditi odredjene preglede koje će te odraditi u dogovoru sa doktorom. U bolnici se poslije operacije, sem izuzetnih slučajeva ne zadrzavate vise od jednog dana. Po izlasku iz bolnice potrebno je da se drzite nekih vec ranije pominjanih pravila. Naredne tri nedelju poslije operacije potrebno je da nosite elastične čarape i obavezno se pojavljujete na kontroli u zavisnosti od odogovora, ali najčesce te kontrole su sedmične, a kasnije su one tromjesečne. Poslije laserke operacije vena svojim aktivnostima zivotnim se uglavnom mozete vratiti nakon samo nekoliko dana.