Par trikova da smanjite bol prosirenih vena

Trikovi uz koje bi trebali smanjiti bol koje izazivaju prosirene vene

1. Prevencija – ako je vec poznato da je u porodici pojava prosirenih vena ucestala treba povesti racuna o par stvari: redovno vezbajte, odrzavajte tezinu koja odgovara vasoj visini i pokusajte da izbegnete konzumiranje cigaret kao i da se hranite sto zdravije mozete.

2. Odmarajte noge – posto noge trpe najveci pritisak jer se vene u nogama bore sa gravitacijom, prosirene vene i jesu najucestalija pojava u ovom delu tela. Nekoliko puta u toku dana podignite noge na odredjenu visinu i drzite ih u tom polozaju par minuta. Ovo ce pomoci protok krvi. Ovo ce ublaziti oticanje i bolove u nogama. Obavezno praktikujte ovu vezbu ujutru posto ne zahteva vise od 5 minuta.

3. Vezbanje – poslovi koji zahtevaju da ljudsko telo predugo boravi u jednom polozaju bilo da je to sedenje ili stajanje dovodi do bolesti vena. Svaka vezba koja podrazumeva poboljsanje cirkulacije moze da se obavi vise puta u toku dana jer na zahteva dug vremenski period a i neprimetna je pa je mozete primeniti i na radnom mestu. Samo pritisak noznim prstima ili savijanje stopala u clanku pospesice krvotok i umanjiti bolj u venama.