Prirodni lek za kapilare

Ispucali kapilari ne predstvaljaju u najvecem broju slučajeva nikakvu zdravstvenu opasnost. Ipak problem sa kapilarima moze nagovijestiti i problem sa venama.

Prirodni lek za kapilare

Najbolji prirodni lekovi su oni preventivni. U prirodne lekove za kapilare ubrojaćemo i fizičku aktivnost jer ona pomaže u boljoj cirkulaciji i prokrvljenosti. Ako ste vec dobili ispucale kapilare po tijelu onda ce vam mozda pomoći neka od krema na bazi biljaka iz domaće radinosti. Da napomenemo da se kapilari mogu javiti zbog izlozenosti suncu i zbog toga bi trebali svoje tijelo mazati kremama za sunčanje ako imate problema sa kapilarima.

Lekovi iz prirode za kapilare

Da bi smanjili broj popucalih kapilara po tijelu unosite dodatno vitamin K i vitamin C. Ove vitamine mozete unositi dodatno kroz namirnice bogatim ovim vitaminima ili mozete kupiti u vidu tableta. Trljajte kritična mjesta uljem od šipka kao i uljem od nane. Poslije mjesec dana kapilari bi trebali da se postepeno povuku. Jedite dosta voća i povrća koje je bogato pomenutim vitaminima K i C. Neke od namirnica koje su bogate ovim vitaminima su: karfiol, spanać, agrumi, klice..

Mozete i koristiti masku za lice protiv kapilara o kojoj smo pisali ovdje http://www.prosirenevene.com/maska-za-lice-protiv-ispucalih-kapilara/