Trudnoća, proširene vene i ispucali kapilari

Trudnoća može dovesti do pojave proširenih vena i ispucalih kapilara. Hormoni u trudnoći mogu oslabiti vezivno tkivu u predjelu karlice zbog pripreme za porođaj.

Hormoni takodje slabe i vene i te vene tokom trudnoće nose veće količine krvi i usljed toga dolazi do proširenih vena. Takodje tezina samog ploda moze izvrsiti dodatni pritisak. Da bi smanjili mogucnost nastanka prosirenih vena i ispucalih kapilara tokom trudnoce morate se pridrzavati odredjenih pravila.

Podizite noge tokom sjedanja ili lezanja u vis i time olaksajte cirkulaciju. Pokusajte popraviti cirkulaciju u nogama a kako cete to ucinjeti vec smo pisali ovdje Poboljsanje cirkulacije nogu

Dobra vijest za trudnice je sto se prosirene vene i ispucali kapilari povuku nakon nekoliko mjeseci poslije poroda. Ukoliko ipak ostanu prosirene vene procitajte neke od nacina kako da smanjite, uklonite ih uz pomoc napredne i narodne medicine.

One thought on “Trudnoća, proširene vene i ispucali kapilari

  1. kod trudnoće se vidi vasa sklonost da li cete bolovati od proširenih vena jer u trudnoći je najveći pritisak na venama nogu

Comments are closed.