Zasto pucaju kapilari po rukama i nogama

Da li znate zasto pucaju kapilari po rukama i nogama? Koji su razlozi pucanja kapilara i kako se leče kapilari po rukama i nogama.

Mi cemo se barem malo potruditi da vam približimo uzroke ove bolesti kao i načine na koje se mozete boriti protiv popucalih kapilara. Popucali kapilari se mogu javljati u vidu modrica po raznim delovima tela mada najčešće pogođeno područje su noge. Postoje razne metode kojima ljudi pribegavaju u borbi protiv ispucalih kapilara. Najčešće metode su koagulaciji radiotalasima i tretmanima laserom i sklerozacija. Sklerozacija je ubacivanje aktivne supstancije u krvne sudove. U zadnje vreme se sve češće primenjuje sklerozacija. Ne treba zaboraviti da su popucali kapilari za razliku od proširenih vena manji problem i da kapilari retko mogu izazvati ozbiljnije zdravstvene probleme. Najveći problem kod kapilara je estetske prirode.

Sto se tiče cene uklanjanja kapilara naskuplja metoda je uklanjanje laserom, medjutim to što je ova metoda najskuplja ne znači i da je najbolja jer postoje dokazi da se kapilari posle laserkog uklanjanja znaju vratiti.

Najcesći razlog problema sa kapilarima je uzrokovano nasljednim faktorom tako da ako vasa majka ima problema sa kapilarima vrlo verovatno da cete i vi imati problema sa kapilarima.